Startpagina

Koor “Windkracht 8” bestaat al sinds 1998. Het koor is opgericht voor iedereen die wil zingen, ook als je zelf denkt dat je stem nog niet zo geoefend is. Bij ons koor staat zingen met elkaar en met elkaar plezier hebben op de eerste plaats, maar onder de enthousiaste leiding van onze dirigente Caroline Grasmeijer worden we steeds ambitieuzer. We zingen muziek in alle stijlen en talen. We zingen licht klassiek, pop, volksmuziek, eigenlijk alle genres die ons ontroeren en blij maken. Telkens zoeken we weer met onze dirigente en de repertoirecommissie naar nieuwe uitdagingen.

We repeteren om de drie weken op zondagochtend in de prachtige monumentale aula van Begraafplaats Kovelswade. We drinken vanaf 10:15 samen gezellig een kopje koffie of thee en om 10:30 beginnen we met repeteren tot 12:30. Tussendoor hebben we een kwartiertje pauze. We werken met de repetities toe naar optredens die we vóór corona enkele keren per jaar hebben gehouden en nu weer willen hervatten.

Momenteel zijn we met 15 vrouwelijke koorleden en we kunnen versterking gebruiken bij de sopranen en alten. Maar we willen, zoals vóór corona, weer graag vierstemmig zingen en zijn dus ook op zoek naar mannenstemmen. Je zingt een keer apart met de dirigente om te bepalen welke partij het beste past bij je stem.

Hou je van zingen en heb je interesse in ons koor, kom dan eens een keer vrijblijvend meezingen. De repetitiedata vind je op onze webpagina “Repetities en Uitvoeringen”.

Je kunt ook voor informatie bellen met onze voorzitter Ineke Vogels 06-12140914.

20 maart 2022 hebben we weer een open repetitie. Maar je mag het hele jaar door instromen!

Meer informatie over ons koor, repetities en uitvoeringen vind je op de overige webpagina’s.

Ons koor volgt stipt de corona-regels. We controleren de QR-code en houden afstand van elkaar. We ventileren de ruimte flink en een warme jas is dan soms wel aan te raden.