Repetities en Uitvoeringen


We repeteren op zondagochtend van 10.30 tot 12.30 uur, 1x per drie weken. De repetities vinden plaats in de aula van begraafplaats Kovelswade, Koningsweg, naast huisnummer 47 (achter Intratuin), 3582 GC Utrecht. Klik hier voor de repetitiedata.

Om 10.15 uur is er koffie. Nadat we een kopje koffie of thee hebben gedronken en gezellig hebben bijgepraat, begint iedere repetitie met oefeningen om het lijf en de stem los en soepel te maken. Onze vakkundige en bevlogen dirigente neemt daarna iedereen mee in de wonderwereld van gezang en muziek. Geweldig om daar deel van uit te maken en je eigen bijdrage eraan te kunnen leveren.

Voorafgaand aan elke repetitie krijgt ieder koorlid bijtijds een mail waarin staat welke liedjes tijdens de repetitie worden gezongen. Ieder lid heeft toegang tot onze site waar onze bladmuziek is te vinden en audiobestanden staan. Iedereen kan de audiobestanden beluisteren, de bladmuziek printen en zodoende thuis alvast oefenen voor de repetities.

Enkele voorbeelden uit ons repertoire: Lascia Chio Pianga van Händel, Nginesi Ponono, Hine e Hine - de tune van de TV-dagsluiting in Nieuw Zeeland, Bravo Monsieur Le Monde van Michel Fugain en My Favourite Things uit de Sound of Music.

Plezier in zingen staat bij ons centraal. Aan de andere kant zijn we bloedserieus en ook regelmatig tot tranen geroerd als we met zijn allen een prachtig Jiddisch, Russisch, of ander driestemmig lied over verlangen en onmogelijke liefdes instuderen.

Napraten in het café

Na afloop gaat een aantal koorleden vaak nog even naar een café.

Repetitie koor Windkracht 8

Vóór het corona-tijdperk gaven we één tot twee uitvoeringen per jaar. Het waren de gelegenheden waar we met trots ons muzikaal kunnen ten gehore konden brengen. Corona heeft de afgelopen jaren helaas een streep gezet door de uitvoeringen. Maar er gloort weer hoop en kansen. We gaan ervan uit dat we in 2022 weer minimaal één uitvoering kunnen geven. We repeteren alvast met volle inzet.

Er is een bestuur dat regelmatig vergadert en 1 x per jaar is er een algemene koorvergadering.